Poslanici ob mednarodnem dnevu plesa

Ples in glasba ne razvijata samo naših čustvenih in gledaliških vidikov, ampak tudi naše motorične in telesne sposobnosti. Ples ni samo premikanje telesa, je življenje.

Ples ni v koraku, ampak med korakom in korakom. Opravljanje enega gibanja za drugim ni več kot to, gibanje. Pomembno je, kako in zakaj je to povezano in kaj mislijo z njimi. (Antonio Gades).

Čestitke ob svetovnem dnevu plesa

Jadran Živković, Predsednik Plesne zveze Slovenije

Ob mednarodnem dnevu plesa se združimo in počastimo globok pomen plesa v naših življenjih. Ples je več kot le gibanje; je univerzalni jezik, ki nagovarja globine človeškega čustvovanja. Ima moč, da premosti ločnice, spodbuja razumevanje in empatijo med ljudmi različnih kultur, veroizpovedi in socialnih neenakosti. Ko danes praznujemo, naj prepoznamo lepoto in raznolikost plesnih oblik po vsem svetu ter strast in predanost plesalcev, ki se posvečajo temu umetniškemu izrazu. Skozi ples najdemo veselje, občutek pripadnosti in za marsikoga je ples edino zdravilo, ki pozdravi telo in duha. Zaplešimo s hvaležnostjo in naj bo ples rdeča nit, ki nas vse povezuje.

Fiona Johnson, podpredsednica mednarodne plesne zveze IDO in predsednica sekcije MTP pri PZS